Hm, vart ska jag börja..

Jag heter Camilla Jonsson och kommer från Gävle men bor sedan 1 augusti 2017 i Östersund. Jag bor med min man Sebastian (Sigge) i en delad lägenhet mitt i stan men drömmer om ett litet hus på landet. Vi flyttade hit på grund av vi ville ha en nystart och komma närmre den underbara naturen i Jämtland. Innan vi valde stad hade vi aldrig varit här men vi åkte upp en gång innan vi flyttade för att mäta väggarna i vårt rum så vi visste vilka möbler vi skulle kunna ta med oss.

Valet att flytta hit känns redan rätt då vi nästan varenda helg är ute i naturen. Vi vandrar i fjällen, är ute och fiskar, myser på Andersön eller cyklar längs med Storsjön. Jag njuter varje vecka av att se något nytt och det var så länge sedan jag kände en sådan lycka och nyfikenhet på min omgivning som jag gör nu.

Jag har en sjukdom som heter Ehlers-Danlos Syndrom, vilket har lett till att jag numer har sjukersättning på halvtid (sjukpensionär). Jag lever med värk dagligen, utmattning, oro mm men vill inte gärna fokusera för mycket på det dåliga i livet. Det är anledningen till att min sida heter ThisMakesMyDay. Jag vill varje dag se eller göra något som ger mig glädje, som ger mig en känsla av mening, som jag genom att dokumentera kan se tillbaka på och minnas, att det finns ljus även i mörka stunderna. Där jag känner störst lycka och lugn är som ni kanske redan har förstått, i naturen. En riktigt härlig stund i naturen kan få mig att distraheras från smärtan för en stund och för mig är det ett mirakel i sig.

Kanske kan denna sida även hjälpa någon annan som har det svårt, som lider av smärta, oavsett om det är själslig eller fysisk, eller som vill hitta tillbaka till glädjen i det lilla.

Jag hoppas att ni vill följa med mig och tillsammans kan vi finnas där för varandra.

 

0 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *