En av mina absoluta favorit sysselsättningar att göra på kvällarna den här årstiden är att ta bilen och åka runt på små grusvägar och utforska mina närområden. Det är så mysigt att åka runt medan solen sakta sjunker lägre och lägre på himlen.

En sådan kväll hade jag här om veckan.

Jag hade haft en tuff dag och hade ont och var på lite retligt humör och kände i hela kroppen att jag behövde komma ut från lägenheten en stund.

När min man kom hem frågade jag om vi inte kunde åka en sväng och han var inte sen att haka på. Då vi aldrig hade inte åkt ut mot Lit tidigare så  föll valet på att ta oss ditåt. Redan när vi svängde av på grusvägen in i skogen kände jag att pulsen gick ner, andningen djupnade och jag blev mer närvarande i nuet.

Skog, öppna fält, odlingar och sjöar flög förbi och jag kände suget att fånga det på bild komma krypande.

När vi stannade och jag hörde koskällor var jag bara tvungen att kolla vart kossorna kunde gömma sig. Jag behövde inte leta länge för strax kom de runt hörnet gående rätt emot oss. Det är detta som är så härligt med kossor, deras nyfikenhet och tillitsfullhet. De var så fina med den gamla redskapsboden bakom sig att jag bara var tvungen att föreviga dem. Det dröjde inte länge innan deras nyfikenhet hade för dem alldeles intill oss och jag fick känna deras lugna, trygga energi samt njuta av det underbara ljudet av koskällor.

 

På väg tillbaka till stan stannade vi ett par gånger så att jag kunde ta några bilder så att vi skulle ha minnen av denna kväll att titta tillbaka på. Det är det bästa med att fotografera så mycket, minnena, att kunna gå tillbaka och minnas när vårt eget minne kanske förlorat en del i styrka.  Nu, genom denna blogg, kommer jag även kunna minnas känslorna från denna härlig stund.

Naturen har verkligen en helande verkan på mig och det är härligt att känna att jag kan få den känslan även fast jag största delen av tiden satt i en bil. Härligt att jag har något att kunna ta till de dagar kroppen inte riktigt orkar så mycket rörelse.

0 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *