Alltså den här lördagen blev inte alls som planerat!

Allt började med att vi bestämde på fredag kväll att åka till Edsåsdalen på lördag morgon då det äntligen verkade bli fint väder igen.  Vi pratade lite om att det skulle ha varit härligt att checkat in på sauna world i Åre efteråt men sa det mest på skoj, trodde jag.

När lördagen kom var vi båda lite små sega och kom inte riktigt igång så tidigt som vi hade behövt så efter ett tag kändes vi båda lite stressade och lättretliga. Då när vi tillslut nästan var klara undrade min man om vi skulle ta med badkläderna. Och jag sa nej eftersom jag inte hade lust att åka bil i över en timme, blöt och kall efter samt att jag bara ville komma iväg. Jag märkte att han blev lite tyst och undrade vad som var fel. Han trodde att vi hade bestämt att vi skulle åka och blev självklart besviken när det tydligen nu inte skulle bli av. Efter en del diskuterande och velande bestämdes det tillslut att vi skulle strunta i det den här gången men kanske ta det nästa helg.

Med ett ännu lite mer stressat och sänkt humör gick vi sakta ner med packningen till bilen, satte oss och körde iväg. Efter ett par minuter börjar Sigge leta efter sina solbrillor men utan resultat. Då tänds ett ljus och han kommer på att han lämnade dem på bagageluckan medan han packade in väskorna i bilden. Vi bestämmer oss för att chansa på att de ligger kvar på parkeringen och vänder därför om.  När vi kommer fram hittar vi dem och det känns redan lite bättre.

Åker iväg igen och svänger in på en mack för att tanka upp bilen och kan äntligen åka vidare.  MEN efter ett par kilometer börjar avgassystemslampan att lysa. Efter att vi har stannat och läst i handboken har vi inget annat val än att vända hemåt igen.

Nu var inte humöret på topp. Det kändes så drygt att få problem med bilen igen då vi var utan bil i 10 dagar för bara ett par veckor sedan.

Väl hemma igen kände jag inte alls för att slösa bort denna fina dag med att sitta inne och sura så efter lite övertalning fick jag med mig Sigge på en cykeltur bort mot Lugnvik och Ås. Jag hade sett några mysiga platser när jag var ute och fotade en dag och tänkte att vi kunde väl i alla fall äta vår matsäck som vi hade gjort i ordning.

Vi stannade först på en rastplats inte så långt hemifrån och mös i solen en stund. Jag balanserade lite stenar för att försöka bli lugnare i sinnet och lyckades få till en som såg riktigt läcker ut och gick för att hämta kameran. Just då började det blåsa och efter en rejäl vindpust rasade alltihop. Haha, jag vet inte riktigt hur jag skulle tolka det. Men jag kände mig i alla fall lugnare på insidan så det var ju bra.

Jag ville gärna visa Sigge ett ställe till så vi hoppade på cyklarna igen och åkte vidare. För att komma ner till vattnet så var vi även tvungna att gå genom skogen en bit och när vi kom fram blev vi inte besvikna. Vi var helt ensamma, solen låg direkt på och vi var som i en liten vik vilket gjorde att det var riktigt varmt. Där kände vi äntligen att lugnet och glädjen började infinna sig igen.

Solen började gå ned och jag som sällan åker någonstans utan ett ombyte, valde att sätta på mig hatt och långklänning för att fånga de vackra färgerna och ljuset som bildades. Att gå runt där på den steniga stranden och att  sedan sitta där på en sten i det varma solnedgångsljuset kändes som ren magi och i den stunden kände jag mig tacksam för att omständigheterna denna dag, hade lett mig just hit till denna stund.

Filmade även en liten snutt medan jag fotade, så, så här här kan set se ut när jag ska fota mig själv. Jag sätter oftast kameran på att ta några bilder, kanske 20 under ca 1 minut och kan på så sätt testa flera poser på en gång.

Dagen avslutades sedan med pizza och vin och vi kom fram till att även om dagen började rätt kasst blev det tillslut en riktigt fin dag.

5 Responses

 • Ina

  So nice how this day turned around from a stressful start to a really beautiful evening! 🙂

  Svara
  • thismakesmyday

   Yes it felt really good that a few bad moments not ended in a whole bad day. Most times there are a glimpse of light even in the dark times. Thank you so much for your comment it really made my day ? Where are you from by the way?

   Svara
   • I’m from Germany, living in the most densely populated area of North Rhine Westfalia, so I truly cherish going out into nature or going wandering/hiking with friends! In winter my friends and I will go on vacation together to the very north of sweden, close to Lulea! 🙂
    I also recently started a blog to keep me more motivated to take pictures and go out more 😀

    Svara
    • thismakesmyday

     North Rhine Westfalia, hm, I have actually never heard of that place but it sure looks nice from the photos on your blog.
     Sounds like we are a bit like or at least appreciate nature the same 🙂
     How fun that you are going to Sweden! What are you going to do here?

     Svara
 • It’s an area in the middle west of Germany. Maybe you have heard of some of the cities in this area like Cologne or Düsseldorf?
  Our main goal is to see the northern lights. But since that isn’t really something you can plan, we are trying to plan activities like ice fishing or a snowmobile tour. Things like that 🙂 I am looking forward to it so much, I can hardly wait until the journey begins! 😀

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *