Jag har känt en längtan att ta nya  bilder på mig och min man i våra bröllopskläder nu när vi skulle fira vår bröllopsdag. En längtan som tillslut skulle kunna bli av då vi hade  en sådan tur att vi skulle kunna låna en stuga i Edsåsdalen just under den helgen.

Vi packade med oss våra kläder och på lördagen när vi skulle iväg på utflykt till Ottsjö, tog vi med oss dem. Efter vägen dök det upp en vacker plats med träd ganska nära vägen och berg i bakgrunden. Här blir en fin plats tänkte vi och stannade. Vi började plocka fram våra grejer och Sigge upptäcker att han har glömt sina kläder i stugan. Eftersom det var på väg att bli dåligt väder så valde vi att inte vända om efter kläderna. Jag kände mig lite besviken men det fanns inte mycket att göra åt det då.

Dagen efter var det tyvärr inte alls speciellt bra väder så vi fick skjuta på det än en gång och jag sörjde att vi inte fick några bilder från denna helg. Men vi hade ett härligt firande ändå. Det finns liksom inget vi älskar mer än att vara ute i naturen på helgerna. Att sedan skåla i ett glas champagne (samma som vi hade på bröllopsmiddagen) och äta lite gott satte pricken över i:et.

Jag kunde dock inte riktigt släppa tanken på att få ta de där bilderna och ju mer höstens färger kom fram desto större blev suget att ändå genomföra fotograferingen.

Lite ovanliga omständigheter ledde till att vi hade chansen att få låna den där stugan en gång till och jag tog det som ett tecken. Nu skulle det bli av!

Jag vaknade riktigt tidigt på morgon, på lördagen, och såg att det var lite dimma ute. Perfekt, tänkte jag! Väckte Sigge och vi tog på oss våra kläder och åkte mot Hensjön där jag hade tittat ut en plats tidigare. Det var riktigt kallt denna morgon men jag ville så gärna ha med dimman på bilderna. Men när vi kom fram var dimman  tyvärr inte alls speciellt tät men jag hittade en plats med vacker höstskog som bakgrund så där ställde jag upp kameran. Sigge var snabb att ställa in sin telefon på att filma en timelaps vilket känns jätte mysigt att ha. Jag delar den här med er om ni också skulle vilja se.

Jag ställde in fokus, ändrade inställningarna så att de skulle klara detta mörka ljus och satte kameran på att ta en bild varannan sekund i 30 bilder, och gick sedan mot Sigge. Att ta sig upp på stenarna i högklackat när man varken ätit frukost eller ens druckit kaffe var inte det lättaste. Haha! Men jag fick hjälp upp och vi kunde börja ta bilder.

När vi väl stod där, kändes det så mysigt att få stå tillsammans där i den tidiga morgonen, bara vi, i kläderna vi gifte oss i och med vackra färger runt omkring.  Vi höll om varandra, kysstes, gick omkring och vi log, skämtade och skrattade.  Som en av de sista bilderna lyfte Sigge upp mig och jag gjorde samma pose som på vår bröllopsdag.

Det var en underbar stund och även om bilderna kanske inte blev helt perfekta med lite för mycket brus och suddiga rörelser (på grund av de dåliga ljuset) är jag så himla glad att vi nu har dessa bilder som minne. Det var nog någon mening med att det inte blev av förra gången, det var ju i den här stunden vi skulle vara.

 

0 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *